Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Сърбия от Старри Травел

Допълнителна информация

4 дни/3 нощувки

Нова Година в СПА курорти

1 ДЕН /СОФИЯ - БАНИ/
Отпътуване от София в 08.00 часа по маршрут: София - ГКПП Калотина - Пирот - Бани.

"Бани" е събирателно понятие за балнеологични курорти в които извират минерални или термални извори и се предлегат оздравителни и СПА процедури, както и климатолечение.

Пролом баня се намира в южната част на Сърбия, в гористите падини на планината Радан. Курортът е известен с качеството на водата си, която принадлежи към рядката група минерални води с високи балнеологични своиства.

Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. "Топла вода" е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло - 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е "Йезеро", докато "Снежник" и "Слатина" са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи.

Сокобаня е градът, който пази магията за вечна младост, градът, който дарява с любов, градът който те кара да се чувстваш специален и различен. Тук времето е спряло, а природата е останала непокътната. Градът се е сгушил измежду планините Rtanj, Ozren и Bukovic.
Освен термалните извори, въздухът в Сокобаня също е благоприятен за лечение и профилактика при бронхиална астма и хроничен бронхит.

Пристигане в курорта след обяд. Настаняване в хотела. Почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ/
Закуска. Свободно време или по желание допълнителни екскурзии.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН /СВОБОДНО ВРЕМЕ/
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /БАНИ - НИШ - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за град Ниш - разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът Бановина, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет.
Свободно време. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.

Кликнете върху името на хотела за да разгледате офертата.

Цени за почивка в различните хотели:
За Сърбия

Република Сърбия (на сръбски: Република Србија или Republika Srbija) е държава в Югоизточна Европа. На север Сърбия граничи с Унгария, на изток - с Румъния и България, на юг - с Република Македония и Косово, на югозапад - с Черна гора, а на запад - с Босна и Херцеговина и Хърватия. Столицата ѝ е Белград.

Виж повече информация

Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel